onsdag 16 mars 2011

Oro oro oro

Det finns massa saker att oroa sig för när man är nybliven småbarnsförälder. Sover han för mycket? Äter han för lite? Är han för varm eller för kall? Det mesta kan man dock avfärda. En oro som ligger och gnager nu är dock att de hittade ett blåsljud på Ärtans hjärta när de kollade honom på BB. Vi fick först komma tillbaka till barnläkaren och då trodde jag att de skulle säga att det var borta men icke. Det ledde till att vi igår var tillbaka hos kardiologen. Där hoppades vi att de skulle säga att allt var borta men icke igen.
Tydligen finns det ett litet hål mellan förmaken och sen så pumpar inte hans hjärta på helt rätt sätt. Hans hjärta är mer som det ska vara i magen än utanför.
Maken och jag försöker att inte oroa oss och vi får massa uppmuntran från folk runt omkring oss. Personer som själva har blåsljud eller har haft det. De verkar må bra dessutom.
Nu ska vi "bara" vänta i några veckor för att återigen åka tillbaka till sjukhuset och kolla hans hjärta igen. Det var inget Ärtan uppskattade igår och inget vi som föräldrar heller uppskattade. Vi fick hålla i honom i tjugo minuter medan de körde med ultraljudet över hans lilla kropp och en massa konstigheter syntes på en skärm...
Men nästa gång tycker jag att det som syns på skärmen ska vara att allt är bra och att allt har ställt om sig till livet utanför magen.
Böner mottages gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar